Bloggen kommer att återuppstå inom kort! (När semestern är slut)

Vi har varit ute på resande fot i en och en halv vecka, har en massa bilder men här kommer två. Vad som står klart efter den här resan, är att det är så sorligt att fina vännerna bor så långt borta...




                           Sofie, Algot och Penny




Penny och Teo


Cute overload

Gudars så lillskrutt sover! Vi hinner sakna henne en massa under sovstunderna, vi är ju vana vid att hon är vaken mycket. Sover hon igen för all vakentid hon haft under sin livstid nu måntro?... 

Jag dog nästan sötdöden när Penny fyrade av världens gulligaste leenden idag, alla föräldrar tycker väl att deras barn är sötast och jag är inget undantag... Hon har helt underbara skrattgropar liksom ovanför munnen, tyvärr blev det inget kort på dem idag då jag var ensam hemma, och lilla fröken bara vill vara i famnen när hon är vaken. 

Jag och Penny var också iväg och träffade en gammal vän på stan. Hon ska på arbetsintervju i stan imorgon, det vore ju inte helt fel om hon flyttade hit, de få jag kände i stan flyttade ju härifrån när jag flyttade hit...



En bild på Penny ca 10 timmar gammal, shit vad det hänt saker på kort tid!





Dagarna som gått

Bloggen tog visst också lite semester... Under de här dagarna har vi hunnit umgås med vänner, varit på BVC och konstaterat att Penny nu väger närmare 6200 gram, pysslat lite hemma samt försökt äta varm mat. Det senare är inte det lättaste då det känns som om lilla fröken har en inbyggd radar för när vi ska äta, pling så slår hon upp sina blå precis när maten hamnat på bordet.

Penny har också börjat med något nytt den här veckan, nämligen att försöka gosa in huvudet i kudden. Det ledde till att vi provade att lägga henne på sidan, vilket hon bara gjort sporadiskt under sin livstid. Och vilken effekt det hade på sömnen! Igår sov hon så himla bra på dagen, så som hon inte sovit sedan hon var ett par veckor. På kvällen somnade hon t o m av sig själv i soffan! Nu tänker vi inte ropa hej än, men nu ligger hon och sover sött i vagnen igen... Och vaknar hon så gosar hon in sig i kudden eller kaninen hon fått av familjen G-son. Pappan tar sovmorgon så vi får se vad vi ska hitta på när han vaknar.




Semester!

Så skönt! Och solen skiner till och med... Det ska bli så skönt att vara tillsammans en hel månad, och det ska också bli mycket skönt att inte ha ensamt ansvar för att roa fröken hela dagarna... Jag läser överallt om små gölliga bebisar som ligger och jollrar på filtar. Penny vägrar ligga platt på rygg när hon är vaken, då ska hon sitta upp och helst bli road med massa tjo och tjim, Jag vet att jag har några tappra läsare med bebisar, hur är/var era vid åtta veckors ålder?

Planen för dagen är att åka till Tjörn och grilla med vänner, och imorgon blir det förhoppningsvis date med en fin hemvändade vän, strålande start på semestern!


Ligga så här är som sagt inte så populärt, snygga dressen kommer från Emma som fyller 30 idag, hurra hurra!

Åtta veckor

Idag bli Penny åtta veckor och man märker väldigt tydligt att hon går igenom åttaveckorssprånget... Jag har skrattat högt åt henne flera gånger idag, fröken är väldigt mycket känsligare än vanligt och började t ex gråta stora krokodiltårar bara för att jag petade lite i ansiktet och tog bort något hon fått på kinden. Hon har också bla sämre aptit och vill ha min uppmärksamhet hela tiden. Detta bidrog till att jag stoppade ner henne i bärselen idag så att jag kunde köra ett pass tapetrivning, och det går faktiskt bra än så länge!

Jag tycker att det är skönt att hon blivit mer "rejäl", visst var det gulligt när hon var yttepytte men det blir roligare för varje dag när hon är med mer. Vi pratade lite om hennes säng igen då jag sov lite dåligt i förrgår, men ingen av oss vill egentligen sluta upp med samsovningen, Stefan allra minst. Han och hon sover ju oftast tätt, tätt ihop på nätterna, jag tror de kompenserar för tiden han är på jobbet på dagarna. Imorse när Stefan gick till jobbet la jag Penny på min arm och sedan sov vi så till halv tio, så galet mysigt att vakna upp med sin lilla bebis tätt intill.

Eftermiddagsvila förra veckan i värmen

Projekt

Idag har vi tagit det lugnt, ja Penny är väl inte så produktiv annars heller. Fast jag har iofs satt igång med något jag ett antal gånger högljutt har deklarerat att jag aldrig kommer att göra igen. Nämligen riva tapeter. Jag kände mig plötsligt, eh, inspirerad? Fråga mig om ett par dagar igen hur inspirerad jag känner mig... Det ser ut som ett slagfält i det blivande gästrummet/Pennys rum, och pappan håller på och mekar på ett projekt därinne, så förlåt för röran pappan! Det tog nog iaf musten ur mig, för efter lunch blev jag jättetrött (nattmatningar kan också ha något med det att göra) Jag tyckte då att jag och Penny kunde ta en mysig nap bredvid varandra i soffan, Penny tyckte sådär om förslaget och låg och knorrade en lång stund innan vi somnade båda två. Ikväll hade jag tänkt gå promenad eftersom pappan jobbar sent, och bland annat hämta ett paket som Penny fått, men nu öser regnet ner... Fast det känns ganska härligt efter de senaste dagarnas hetta!


Finaste trötta tjejen i kläder från mormor och morfar

Fun and games

På allmän begäran kommer här en studie i skratt:

Jaha, här sitter jag och chillar. Undrar om morsan hittar på något kul snart?


Men vilket konstigt ljud du gör morsan...


Helfestligt ju!


Shit, jag kan liksom inte sitta stilla!


Sluta nu, jag kissar på mig!


Det här måste jag berätta om för farsan!

RSS 2.0