Höst

Dålig bloggare på sista tiden... Men det är liksom fullt upp hela tiden. I två dagar har det promenerats friskt. Först en fyratimmarspromenad med föräldragruppen i måndags och sedan ytterligare en med Julia och Leonel i tisdags. Enligt eniro gick vi över en mil i tisdags i backarna i Skatås, bra jobbat! Tänk om det kunde vara så fint väder som i början på veckan hela tiden.

Idag har vi dock inte varit utanför dörren, jag har städat hela dagen, förstår inte vad det där himla dammet kommer ifrån på en gång... Imorgon kommer det mammor och bebisar från vår egen mammagrupp, ska bli så himla roligt! Jag har änligen backat up alla kort också så jag kunde tömma kameran, så nu ska det bli kort igen i den här bloggen!

LCHF-update

"Vad sa du att det hette det där du åt efter, ADHD?" -Min 81-åriga farmor när jag var uppe och hälsade på.

Så hur går det? Jodå, 2,3 kg har jag gått ner hittills utan att lida, och vi har ätit jättegod mat. Det skulle ju gärna få gå fortare men jag är nöjd ändå, till beach 2012 är jag förhoppningsvis mig själv igen!

Kvällsspöken i sängen?

Penny har tvärvägrat spjälsängen i två veckors tid, det har varit gråt och tandgnissel så fort vi närmat oss den på kvällarna, varför vet jag inte då det har fungerat jättebra tidigare. Hon är ju inne i en utvecklingsfas igen i kombination med tandsprickning, så jag vet inte om det är det som spökar. Vi har inte bråkat med henne utan hon har fått sova tillsammans med oss, hon kanske helt enkelt behöver lite extra närhet just nu. Tyvärr sover jag som en kratta när hon sover med oss så jag har varit aptrött de senaste dagarna. Idag provade jag att lägga henne i spjälsängen (hon sover annars i innevagnen på dagarna) när det var dags för hennes andra nap och förväntade mig protester, men hon somnade på en gång, hmmm... Varför är det så hemskt att ligga där på kvällen och natten?


Vantpremiär hos mormor och morfar, lite konstigt


Hemma!

Nu är vi hemma igen efter fullproppade dagar i norr, vi hann träffa en hel massa fina vänner och släktingar. Tågresorna gick jättebra, Penny är bara världens bästa, glada unge. Jag hade bara inte tänkt så mycket när jag bokade hemresan, så hennes rutiner blev lite upp och ner igår vilket märks direkt i form av två nattmatningar. Penny är så inkörd på sina tider vilket ju för det mesta bara är positivt, men blir det inte som vanligt så påverkas hon på en gång som sagt.

Idag tänkte jag att vi bara skulle ta det lugnt, för jag kände mig också totalt slut igårkväll när vi kom hem. Imorse när vi vaknade kom jag dock på att det var den tjugonde, och att vi skulle träffa föräldragruppen på biblioteket i Härlanda. Det var trevligt att träffa ännu fler mammor och bebisar och på mändag bokade vi in en promenad tillsammans. 

Vi får också ändra oss angående smakportionerna som vi hade tänkt vänta lite med. Det känns helt enkelt som om lilla fröken är mer än redo för något annat än ersättning. Jag tror att vi ska börja med lite grötsmakis idag så att vi snart kan byta ut något mål mot gröt. Penny har även tänder på g nederkäken så allt ska in (ibland med milt våld) i munnen, och hon sitter allt som oftast med hela handen inne i munnen.

Tisdag

Igår tog vi oss iväg till öppnis en liten stund, men det var mest större barn där så det var väl sådär roligt, men Penny satt och tittade med stora ögon på aktiviteten runtomkring. Hon ville också gärna leka med lite saker där, men helt ärligt får jag lite bacillskräck eftersom alla ungar där stoppar leksakerna i munnen... Idag hade jag funderingar på att åka in till stan en sväng men vädret är direkt avskräckande, så vi stannar hemma och tvättar och packar inför morgondagen. Imorgon tar nämligen jag och Penny tåget 60 mil upp till mormor och morfar, jag är lite nervös över den långa tågresan själv med skrutt... Igår fyllde också lilla fröken fyra månader, cräjzy! Pappan kom hem med presenter efter jobbet, jättefina förvaringsboxar till Pennys leksaker i form av stora legobitar från sally bazar. En stor gul, en mindre grön och en liten rosa.


Fredag

Idag har vi varit inne hela dagen, jag vill bli klar med tapetrivningen. Igår däremot träffade vi fina Anna och blev utkastad från ett café (inga barnvagnar var tydligen deras policy) hittade ett trevligare café och käkade lunch samt shoppade lite läder till skrutt. Igår lärde sig också Penny att rulla från rygg till mage, så nu rullas det för kung och fosterland. Trevlig helg!

Så här ser det oftast ut när Penny sover i innevagnen, ett tag om insatsen och nergosad i kaninen Gunnar.



Onsdag

Penny sov faktiskt hela natten inatt också, men hon vaknade och ville ha frukost redan kl sex, liiite tidigt även om det är då kära pappans väckarklocka ringer. Jag tyckte att vi kunde somna om i vår säng, men Penny hade ingen vidare lust med det men tillslut så somnade hon ändå. Jag har undrat över det där förut: Somnar jag för att hon slutat grymta och somnat, eller somnar hon för att jag somnat och hon inte får någon respons?

Idag har vi varit på Östra sjukhuset för återbesök hos min sjukgymnast för att kontrollera bristningarna jag fick under förlossningen. Jag gruvade mig rejält för besöket men tack och lov slapp jag en smärtsam undersökning den här gången. Jag har ju fortfarande ganska mycket besvär, men vi konstaterade att jag trots allt blivit lite bättre sedan sist.

Jag har också fortsatt riva tapeter i Pennys rum, det projektet avstannade ju under sommaren men nu är jag snart klar. Penny har gjort det vanliga: käkat, chillat, kicksparkat i babysittern, gymmat och lekt med leksakerna. Jag försökte knäppa lite kort men det är ju som vanligt nästan omöjligt att ta bra kort med min nya kamera, jag är galet missnöjd med den trots en grundlig research innan köpet.







Living the dream

Inatt hände det, en småbarnsförälders våta dröm: Penny sov hela natten, från 20-07.30. Det krävdes dock några nappisättningar men det kan jag leva med, det kan jag nämligen göra mer eller mindre i sömnen. När hon vaknar för att äta leder det ofta tyvärr till att jag ligger sömnlös x antal timmar efter då jag hinner vakna till. Fast jag ska ju inte gnälla över en nattmatning heller som vi har legat på ett bra tag, men tänk, tänk, tänk om hon snart börjar sova hela nätterna!!

Regn regn

Måndag igen och vi har varit iväg till BVC i ösregnet. Jag fick höra att Penny var fantastiskt fin, och fast personalen säkert säger det till alla så blir jag superstolt såklart. I lördags blev det städning som utlovat, jag städade som om mitt liv hängde på det medans pappan tog hand om sin dotter. I söndags var det plötsligt sommar igen till min besvikelse, sommar och den mera avklädda klädsel den fodrar har liksom inte varit min kopp te i år... Vi tog en sväng till Liseberg och plockade upp lite mera nallar och sedan avslutade vi dagen på grekiska favoritrestaurangen. Där på uteserveringen i eftermiddagsolen blev jag sams med sommaren igen, den kan ju vara ganska trevlig ibland.

Först den obligatoriska gulliga bilden...




Sedan en bild på hur det också kan se ut, får se om pappan tvingar mig att ta bort den...


Fredagen

Nu mår vi bättre men Penny är fortfarande väldigt täppt. Igår gick vi hem till Julia och Leonel med tanken på att ta en promenad, det blev ingen promenad men ist lite trevligt häng innan vi mötte upp Monica och hennes lilla Philip. Vi käkade lite lunch hemma hos oss och sedan hade den dagen gått och det blev tacos i soffan (fredagsmyyys...) Min utan kolhydrater då. Idag måste vi städa, oh the joy!

Penny och ca en månad yngre Leonel




När vi kom hem hade Penny fått en present på posten i form av finaste napphållaren med bambis. Den kom från Emma med familj, bara för att de tyckte att Penny skulle ha den, tack igen!




RSS 2.0