Sjukstuga

Här är vi fortfarande sjuka, pappan fick stanna hemma från jobbet och ta hand om oss. Det lustiga är bara att man tydligen inte får någon ersättning från Försäkringskassan om barnet är under åtta månader... Det gäller alltså att jag håller mig frisk framöver! Penny mår tack och lov bättre idag, vi har gett henne alvedon och koksaltlösning och det har gett effekt, hon tjoar och tjimmar som vanligt och det går bra att äta igen. Det är förövrigt galet tråkigt att vara sjuk, när man var yngre kunde man ju tycka att det var lite soft att vara hemma med förkylning några dagar. Nu missar jag bara en massa bebisgos och roliga saker vi tänkt göra!

Sjukling

Idag har det varit fullt upp med lilla damen, hon är förkyld och för första gången i sitt liv har hon varit väldigt gnällig. Lilla skrutt. När hon har varit vaken har det varit ett himla jobb att hålla henne på någorlunda bra humör, och att äta har inte varit så roligt. Jag tror att hon har ont i halsen för hon tvärvägrar varm mat. Nu ligger hon och sover, förhoppningsvis för natten och jag hoppas att hon mår bättre imorgon!


Så här såg det ut under en kort glad stund idag




En plötslig insikt...

Vi har köpt en matstol på Ikea till Penny, en sådan där ganska ful men bra i plast som alla har. Jag tittade upp på den nu när jag satt och surfade och då slog det mig. Vi har ett barn. Som sitter i den där stolen. Vi är en familj nu. En barnfamilj. Overkligt.

Softisch

Idag har vi hemmadag, har bara varit en sväng till affären med pärtan i bärselen. Så himla skönt. Jag ska försöka få bort den här hemska utväxten i huvudet idag också, men jag väntar nog till pappan kommer hem med det.
Vi funderar på att åka till Ullared i helgen, men det kanske är självmord på en lönehelg? Det är så mycket vi skulle behöva; refiller till blöjhinken, våtservetter och kläder, Penny har ju vuxit så våldsamt så jag tycker att hon nästan inte har några kläder nu. Jag funderar också lite på att byta nappflaskor, vi har Dr Browns nu och de har varit jättebra, men de är galet jobbiga att diska! När bebisarna är i den här åldern brukar ju magen har stabiliserat sig så det kanske funkar med "vanliga" nappflaskor nu. Sedan skulle vi behöva köpa lite saker inför Pennys matpremiär också, även om vi inte känner någon stress inför det. Jag ser faktiskt ingen anledning att redan börja med gröt och mat och sånt, jag förstår de som vill börja för att de tycker att det är roligt men vi känner som sagt inte att det är bråttom. Hon känns så liten ännu och jag är rädd att magen ska börja krångla igen nu när det funkar så bra. Sedan tycker både jag och Stefan att det är intressant med Baby led weaning så vi får se hur vi gör.


Prommis

Penny och jag kom precis hem från en promenad och lite träning i Slottis med några mammor. Hälsolots ordnar promenader med en sjukgymnast som ledare några dagar i veckan, hur bra som helst och kostnadsfritt! Men att försöka sig på en vanlig armhävning var inte ens att tänka på... Penny sov sig igenom hela passet och vaknade inte förran vi var hemma igen tre timmar senare.


Så här glad kan man vara när man tagit en nap på tre (!) timmar, observera märket efter nappen.




Öppnis

Jag och Penny var till Öppna förskolan idag. Det var trevligt med en hel massa mammor och bebisar, fast de flesta var äldre än pärtan. Jag vet inte om det blev overload på intryck, men när vi kom hem grät Penny som hon aldrig gjort i hela sitt liv och vägrade äta eller sova, ingenting var bra. Tillslut satte jag ner henne i babysittern, började gunga den och log hysteriskt själv och var allmänt käck, och då lugnade hon ner sig och började le hon också. Efter en liten stund la jag ner henne i vagnen och då tokdäckade hon, inte så lätt att vara bebis alla dagar.

Igår var vi iväg och shoppade igen! Men det var bara nödvändiga saker som vanligt, jag behövde verkligen ett par skor att promenera i så det fick det bli, och till ett bra pris på Freeport. Jag har gått långpromenader i conversen vilket inte riktigt funkar i längden, mer stylish dock. Men nu är man vuxen och mamma så det fattades ett par fotriktiga, fula skor i garderoben...


Ute på Brännö en tokvarm dag för några veckor sedan, nu är det höst och jag gillart!






 

Romantisk kväll för en

Det blev en sväng in till stan igen på pappans initiativ, och som vanligt nuförtiden kom vi hem med saker till pärtan. Jag köpte ju en overall i torsdags, men nu var vi in på Polarn och Pyret och hittade en jättebra overall som var så himla smidig. Den är inte tjockt fodrad, men Penny är ju så himla varm av sig och svettas lätt så jag tror faktiskt att hon kommer att kunna ha den hela vintern, speciellt om vi kompletterar med fleece och ev. underställ också. När vi kom hem stack pappan iväg på tävling och jag och Penny sjöng (eh, mest Your song av Elton John) och lekte tills det var dags att natta fröken halv åtta. Nu har jag ätit rökta räkor, aioli och ägg och läst en inredningstidning som låg och väntade, helt ok kväll alltså!






Mr Postman

Dagens I-landsproblem: Varför kommer alltid posten indundrades mitt i bebisens eftermiddagsvila? Ok, jag förstår ju varför, men jag blir irri, stör inte min bebis!

Men den här gången kom iaf något trevligt genom dörren i form av Thildetrasan, en "pedagogisk" snuttefilt. Den är så fin och jag tror att den kan bli en favorit här hemma!


Torsdagen

Det blev en heldag ute på byn igår, först Universeums café (rekommenderas inte!) med brudar och bebisar, tyvärr blev vi bara halva skaran tillslut men det kommer nog att vara så lite då och då. Det är ju lite svårt att planera numera, någon bebis var sjuk, någon mamma var sjuk och någon hade haft en dålig natt, och man vet ju hur förlamande trött man kan vara med en spädis. Fast själv lever jag någon slags lyxtillvaro nu när Penny bara äter en gång på natten, i början kunde det ju vara två, tre, fyra gånger...

Efter fikastunden hade varken jag eller Julia någon större lust att åka hem (pappan jobbade över) så vi tog våra barn och gick lite på stan och försökte avhålla oss från att köpa för mycket till de små liven. Men ett sak tokförälskade vi oss båda i, så nu kommer Leonel och Penny glida runt och vara prickiga och fina i höst och vinter!


Och så en bild på världens mest fantastiska unge! För man får väl skryta?  







Hemmafru

Jag börjar långsamt komma in i livet som föräldraledig, för ett tag sedan var jag övertygad om att jag skulle tyna bort av tristess under den här tiden. Men nu börjar jag upptäcka fördelarna med att vara hemma, för det första så får jag nu en helt annan respons från Penny, hon "pratar" en massa tillbaka, skrattar och är allmänt underbar. Jag har också upptäckt att det finns en massa saker att aktivera sig med, om man inte bara vill fastna hemma och städa och diska en massa som det så lätt blir att jag gör. Sedan har jag ju en hel drös med brudar och bebisar att hänga med, igår träffade vi t ex fifi och Elly och det hoppas vi inte var sista gången! Imorgon ska vi träffa alla mammor och bebisar från vår egen "mammagrupp" och det ska bli så himla roligt för nu är alla bebisar här!

Jag har pimpat Pennys babygym på morgonen, det är jättefint men hon verkar inte tycka att det är fantastiskt roligt. Jag har därför hängt upp några fler gosedjur från tidigare Lisebergsbesök på lite lägre höjd. Så kom dom också till nytta, fula är dom men ungar verkar ju tycka att ju fulare och grällare desto roligare!


Gymmet som en gång var fint...


Allergi schmallergi

Jag hade glömt bort hur det var när jag var riktigt dålig i allergin, tror det var efter jul som det hade börjat vända på allvar. I några dagar nu har ögonen krånglat rejält igen, och gräspollenhalterna är låga så det kan inte vara det som spökar, kanske är det något jag ätit. Synd att den där "allergispecialisten" jag gick hos tyckte att det var meningslöst att testa om jag var allergisk mot några födoämnen, och att jag var för dålig för att orka bråka just då.

Jag klev också upp på vågen trots att jag egentligen inte ville, jag var rädd att det skulle kännas som att vägen tillbaka skulle vara alldeles för lång och tung (i dubbel bemärkelse) Men jag kände ändå att jag var tvungen för att veta om jag går ner och att det här sättet passar mig. Över 30 kilo plus sedan i våras visade siffrorna. Idag är inte en så peppig dag...


Jag i min gamla kropp i våras, kom tillbaka fort, jag saknar dig!



All night long...

Penny har ju ätit en gång på natten ett tag nu, vanligtvis har hon ett längre sömnpass på 5-6,5 timmar innan hon vill äta. Vi har ju börjat lite smått med att försöka få in lite rutiner, och vill gärna att hon sover för natten mellan 19-20. Under dagen igår så erbjöd jag henne extra mat, så att hon i förlängningen får i sig sitt dygnsbehov men utan att äta på natten.

Hon åt sitt sista mål för dagen kl sju och somnade vid åtta-halv nio. Kl halv två gnydde hon till i vanlig ordning och jag tänkte att det var dags för lite käk. Men ist för att blanda iordning på en gång så stoppade jag in nappen och buffade några tag i rumpan, och hon somnade om! Kl fyra väckte jag henne försiktigt för att äta för då sov hon fortfarande, jag ville nämligen inte att hon skulle vakna vid fem och tycka att det var morgon, och jag tror inte riktigt att hon skulle kunna sova hela natten än. Kl halv åtta vaknade jag av att hon låg och pratade i sängen. Vilket framsteg! (Eller tillfällighet?) Nio timmar mellan matningarna och då väckte jag henne för att äta. Själv fick jag dock inte så mycket sömn, då jag var vaken mer eller mindre hela natten och väntade på att hon skulle vakna...



Den här fröken kan minsann sova om hon vill, här har pappan satt några av mjukdjuren på vakt.

3 månader!

Idag blir Penny hela tre månader. Älskade, älskade unge! Det känns verkligen som hon har varit på utsidan så mycket längre än tre månader, hon känns liksom så självklar. Det kanske har att göra med att jag så tidigt och så starkt visste att det var en liten Penny som låg därinne, och att hon kom ut och var på precis samma sätt som i magen, oerhört snäll. Fast det är en bestämd liten dam med humör vi har att göra med, jag trodde inte att så små kunde ha så mycket vilja...



Älskade skrutt och jag på uppvaket ca 2 timmar efter att hon kommit ut, en sliten nybliven mamma men så glad och förundrad över världens mest perfekta bebis.


LCHF for the win?

Frågan har ju inte varit OM utan NÄR det var dags att ta tag i den här barbapappakroppen som är ett resultat av envis allergisjukdom och graviditet. Jag längtar efter min gamla kropp, kondition och kläder.

Nu tänkte vi göra ett allvarligt försök med LCHF, pappan behöver dessutom dra ner drastiskt på sitt sockerintag även om han inte direkt behöver gå ner en massa i vikt. Jag har hört så mycket bra om LCHF från folk, och det verkar dessutom få ordning på strulande magar och det vore ju inte helt fel. Så fort pappan blir frisk åker vi och storhandlar och skippar E-ämnen, socker och kolhydrater!



Den här gobiten behöver inte LCHF




Boooring

Det blev en tråkig avslutning på semestern, pappan är fortfarande sjuk och ligger i sängen och jag har ont i halsen men är pigg förövrigt. Penny ligger och sover hon också, så här kommer lite bilder från vår lilla fotosession när vi var i Gävle och hälsade på.

Penny och Teo!










Fjortis om ett ögonblick

Jag har sagt ganska länge att det antagligen blir roligare och roligare ju större Penny blir, när hon kan sitta med i en stol vid matbordet, leka med sina leksaker m.m. Nu är vi snart där, Penny är jättestadig i nacken, och vill bara sitta upp upprätt så fort hon är vaken och är på en massa sätt inte ett litet paket längre. Och som om det inte vore nog ska vi prata smakportioner under nästa BVC- besök, min lilla bebis ska liksom börja äta m a t. Panik! Stoppa tiden! Jag tar tillbaka allt jag sagt, jag vill att hon ska vara vår lilla bebis lite längre...


Kolla lilla pluttan i babyskyddet för mindre än tre månader sedan (!) Nu ska vi ta bort stödkudden för att hon vuxit ur den


Sprutor och sånt

Idag var vi iväg och vaccinerade pärtan, jag var lite nervös efter att hört skräckhistorier om otröstliga bebisar. Men det gick faktiskt väldigt bra, hon blev ledsen efter andra sprutan men det gick fort att trösta. Idag har varit en lugn innedag, pappan har fått min förkylning så nu är det hans tur att vara seg. Jag är fortfarande inte tipptopp heller, har ont i halsen och mindre energi än vanligt, jag hoppas bara inte Penny blir smittad och att hon slipper vaccinationsfeber.

Random bild från semestern: Pärtan på första båtturen hos morfar och mormor


Hon gjört!

När vi har tränat magläge med Penny har det mest varit en historia om hur djupt ner i soffkudden man kan komma med ansiktet under ansträngda stön. Men så idag kunde hon plötsligt lyfta huvudet högt och ligga och titta en ganska lång stund, bildbebevis kommer såklart!/Mvh töntigt stolt mamma

RSS 2.0